Koneellinen annosjakelu (ANJA)

Tämä palvelu voisi sopia sinulle itsellesi tai iäkkäälle sukulaisellesi.

Annosjakelusta hyötyvät kaikki asiakkaat, joilla on käytössään paljon lääkkeitä tai vaikeuksia muistaa ottaa ne. Robotti pakkaa lääkkeet kerta-annospusseihin, joissa on asiakkaan nimi ja ottoaika. Pussit ovat kahden viikon erissä ja apteekki tilaa edellisten loppuessa uudet. Robotin varastoon on valittu edullisia ja ikäihmisten usein käyttämiä lääkkeitä. Nestemäiset lääkkeet, syöpälääkkeet ja osa antibiooteista eivät sovellu annosjakeluun.

Apteekki tarkkailee annosjakelun asiakkaiden lääkityksiä ja tarkistaa ottamisajankohdat ja mahdolliset päällekäisyydet ja yhteisvaikutukset. Apteekki huolehtii myös reseptien uusimisesta. Asiakkaan puolestaan pitää ilmoittaa meille heti mahdollisista lääkemuutoksista. Koneellinen annosjakelu sopii erityisen hyvin niille henkilöille, joiden lääkitys pysyy samana pitkiä aikoja. Eräs etu on myös se, että kotiin ei voi kertyä paljon käyttämättömiä turhia lääkkeitä, koska kerralla annetaan vain kahden viikon pussit.

Koneellisen annosjakelun hinta on 8,50€/vko + lääkkeiden hinta. Yli 75-vuotiaille KELA korvaa eräin ehdoin osan jakelun hinnasta.